Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Ερωτήσεις


Ήρθε κι ο Σεπτέμβριος...

Επιστρέψαμε από τις διακοπές...

Είχαμε αποφασίσει ότι δεν θα μιλάμε για δυσάρεστα πράγματα και δεν θα χαλάσουμε το κέφι μας, έστω για λίγες μέρες. Το κάναμε.

Τώρα γυρίσαμε πίσω στα προβλήματα.... Και υπάρχει μια πολύ σημαντική ερώτηση: Να φύγουμε?  Αυτή η ερώτηση μπορεί να απαντηθεί πολύ εύκολα και η απάντηση είναι απλή: ΝΑΙ! 

Αλλά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Κατ' αρχήν πολλοί θέλουν να φύγουν. Συνεπώς ο "ανταγωνισμός" είναι μεγάλος. Έπειτα, πρέπει να σκεφτείς το που. Που θα πας? Με ποιον τρόπο  επιλέγεις το καλύτερο/βολικότερο μέρος για σένα? Και αν εσύ το επιλέξεις, αυτό θα σε επιλέξει επίσης?  Και στη συνέχεια αναρωτιέσαι αν θα μπορείς να ανταπεξέλθεις εκεί. Σε τρώει αυτό. Θα μπορείς να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις? Αυτές της εργασίας, της γλώσσας, της καθημερινότητας, του κλίματος. Και τέλος, τι αφήνεις πίσω? Εδώ έχεις μια ζωή στρωμένη, οικογένεια, φίλους, συνήθειες. Πώς θα βάλεις χιλιάδες χιλιόμετρα ανάμεσα σε αυτά και σε σένα? Πόσο δύσκολο είναι?

Το κυριότερο είναι ότι αυτό είναι ένα μεγάλο ρίσκο. Λύνεις όλα τα παραπάνω και φεύγεις με σκοπό να δημιουργήσεις μια καλύτερη ζωή. Αν όμως τελικά δεν πετύχει?


Τι κάνουμε λοιπόν?

Δεν υπάρχουν σχόλια: