Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012

Envy

Κάποια στιγμή έγινε αυτή η κουβέντα:
-"Εσύ το ξεκίνησες. Δηλαδή εμείς!"
-"Μα τι λες? Δεν είχα ποτέ τέτοια πρόθεση. Δεν το ξεκινήσαμε εμείς. Κάνεις λάθος!"
-"Εσύ κάνεις λάθος. Δεν σου λέω ότι υπήρχε πρόθεση. Σου λέω απλώς ότι έγινε! Eν αγνοία σου, αλλά έγινε! Εκεί κάπου γύρω στο 2007 ήταν."
-"Κι εγώ σου λέω ότι δεν έκανα τίποτα περισσότερο από αυτό που κάνουν συνήθως οι φίλοι που τα λένε μεταξύ τους. Αν αυτοί αυτά που λέγονται τα ακούν σαν ατάκες επίδειξης που τους κάνουν να αισθάνονται μειονεκτικά, αυτοί έχουν το πρόβλημα. Εγώ που ακριβώς έχω κάνει λάθος? Αυτοί είναι κομπλεξικοί και ζηλιάρηδες!"
-"Δεν είναι έτσι οι φίλοι. Έπρεπε να είχες καταλάβει το ζόρι που τραβάνε και να είσαι πιο διακριτική μαζί τους! Πιο μεγάθυμη!"

Σκέφτηκα, ξανασκέφτηκα και είπα "Ναι.. δίκιο έχει. Θα έπρεπε να είμαι πιο cool. Να μη λέω τόσα. Αφού σε ξέρω τι κολλήματα έχεις. Φίλη είσαι στην τελική! Γιατί να θέλω να σε κάνω να αισθάνεσαι  άσχημα? την επόμενη φορά θα είμαι πιο προσεκτική!"

Έλα όμως που ακολούθησαν πολλές άλλες συναντήσεις που εγώ μεν προσπαθούσα να είμαι όσο πιο συμμαζεμένη γινόταν, εσύ με προκαλούσες! Σαν να είχες καταλάβει τι σκέφτομαι και προσπαθούσες να με παρασύρεις. Να με πας στα όριά μου. 

Και ναι. Κάποιες φορές πήγα στα όρια. Τα ξεπέρασα. Και το αποτέλεσμα ήταν εσύ να νιώσεις ακόμα χειρότερα κι εγώ να αρχίσω να νιώθω ευχαρίστηση που ανταποκρίθηκα τόσο επιτυχημένα στην πρόκληση!

Τελικά ότι και να κάνω τα πράγματα δεν θα αλλάξουν. Είσαι αυτή που είσαι. Και όσο κι αν προσπαθώ να δω τα πράγματα με άλλο μάτι, φροντίζεις συχνά να με... επαναφέρεις στην τάξη! 

Έχω κάνει πολλές προσπάθειες να την δω αλλιώς μαζί σου. Κυρίως προσπαθώ να συνυπολογίζω πάντα το background μας, που είναι μακρύ και μεγάλο! 
 
Αλλά όπως και να το κάνουμε είσαι αυτή που είσαι. Κι εγώ το ίδιο.

Α, όχι. Δεν θα βγάλω την ουρά μου απ' έξω! Εξάλλου it takes two to tango που λένε. Απλά τώρα περιγράφω μια κατάσταση από την δική μου πλευρά. Δεν αμφιβάλω καθόλου ότι κι εσύ θα είχες πολλά να πεις αντίστοιχα.

Ένα είναι σίγουρο. Δεν το ξεκίνησα εγώ! Παραδέχομαι όμως ότι το συνεχίζω γιατί με διασκεδάζει!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: