Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Παραμύθια

 
Έψαχνα να βρω όμορφα applications για το iPAD για να παίζει η μικρή μου και, η αλήθεια είναι, ότι αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο. Υπάρχουν τόσες πολλές εφαρμογές (πάνω από 500.000) που είναι δύσκολο να βρεις αυτές που σου αρέσουν ή που ταιριάζουν στα γούστα σου. Φυσικά, όπως σε όλα τα πράγματα, οι πιο όμορφες-χρήσιμες-fun είναι και οι πιο ακριβές.

Συνήθως οι τιμές των εφαρμογών γενικά, κυμαίνονται από μερικά λεπτά του € ως το πολύ 4€ για το iPAD. Κι ενώ σαν απόλυτα ποσά δεν είναι σημαντικά (με 2€ αγοράζεις τσίχλες) πολλές φορές δεν αξίζει καθόλου να πληρώσεις. Και αν πέσεις στην παγίδα να αγοράζεις ότι σου "γυαλίζει" χωρίς να το σκέφτεσαι, ακριβώς επειδή τα ποσά είναι πολύ μικρά, τότε μπορεί να βρεθείς στην δυσάρεστη θέση να έχεις ξοδέψει ένα σημαντικό συνολικά ποσό για... χαζομάρες!

Με τις παιδικές εφαρμογές διαπίστωσα ότι είναι ακόμα δυσκολότερο. Γιατί αφενός είναι πάρα μα πάρα πολλές, αφετέρου οι περισσότερες παιδικές εφαρμογές δεν είναι free. Χρεώνονται κατά πλειοψηφία (σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες) και μάλιστα ακριβά. Επίσης αυτή η κατηγορία  έχει το μεγαλύτερο ποσοστό εφαρμογών που συνήθως δεν αξίζει να πληρώσεις! Προφανώς οι δημιουργοί των εφαρμογών αυτών βασίζονται σε αυτό που βασίζονται όλοι όσοι εμπορεύονται παιδικά προϊόντα: στο γεγονός ότι οι γονείς δύσκολα λένε όχι στα παιδιά τους, ότι και αν αυτά τους ζητούν!

Κάποια στιγμή λοιπόν ψάχνοντας έπεσα πάνω στην εφαρμογή Touchy Books! Είναι free και μου φάνηκε ποιοτική με την πρώτη ματιά, οπότε και την κατέβασα. Πρόκειται για μια εφαρμογή-πλατφόρμα για παιδικά παραμύθια. Κάτι σαν το iBooks αλλά αποκλειστικά για παιδιά.

Η εφαρμογή είναι δωρεάν, τα παραμύθια όμως όχι. Οι τιμές τους κυμαίνονται από 0,79€ ως 3,99€ (στο iPAD) και κατά την άποψή μου κάποια από αυτά τα αξίζουν! Υπάρχουν και τρία δωρεάν παραμύθια που μπορεί κάποιος να κατεβάσει από το Touchy Books Store αμέσως μόλις εγκατασταθεί η εφαρμογή. Πιστεύω ότι αυτά τα τρία παραμύθια είναι σίγουρα μέσα στα 10 καλύτερα και μεγαλύτερα σε χρόνο διήγησης, ποιότητα εικονογράφησης και animation. Επίσης απευθύνονται σε ευρύ φάσμα ηλικιών, οπότε μπορεί να τα απολαύσει και ένα μικρότερης ηλικίας παιδάκι.
Όλα τα παραμύθια είναι χωρισμένα σε κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία και υπάρχουν 4 ηλικιακά groups (1+, 3+, 6+, 8+).  Το μόνο μειονέκτημα της εφαρμογής είναι ότι τα παραμύθια είναι Αγγλόφωνα με μεταφράσεις σε Γαλλικά, Ισπανικά, Γερμανικά και Ιταλικά.
Για μένα που έχω αποφασίσει να φέρνω σε πολύ στενή επαφή την κόρη μου με την Αγγλική γλώσσα ώστε να μην δυσκολευτεί να  την μάθει όταν θα έρθει η στιγμή να την διδαχθεί δομημένα και σωστά, αυτή η εφαρμογή είναι απολύτως ικανοποιητική και αρέσει στη μικρή μου πάρα πολύ.
Η εφαρμογή Touchy Books υπάρχει σε ανάλογες εκδόσεις για iPhone, Android, Windows Mobile και σύντομα θα είναι διαθέσιμη και από Web.




Δεν υπάρχουν σχόλια: