Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011

December Heat

Είχα γράψει πριν μερικές μέρες εδώ για την εντύπωση που μου είχε δώσει ο φετινός Νοέμβρης ότι είναι ο πιο άνυδρος των τελευταίων ετών. Έκανα λάθος αλλά με μικρή απόκλιση από την αλήθεια. Πράγματι ο Νοέμβρης ήταν αρκετά "στεγνός" αλλά όχι όσο άλλες χρονιές.
Τώρα πιστεύω ότι ο Δεκέμβρης που διανύουμε είναι ο θερμότερος εδώ και χρόνια. Η υγρασία είναι απίστευτη εδώ και μέρες και το βράδυ νομίζω κάνει πολύ ζέστη. Μπορεί οι απόλυτες θερμοκρασίες να είναι χαμηλές αλλά η υγρασία κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική.
Ψάχνοντας λοιπόν διαπίστωσα ότι μέχρι στιγμής το 2011 είναι το δεύτερο θερμότερο έτος παγκοσμίως (ακολουθώντας το 2010) μετά το 1850, που είναι η πρώτη χρονιά ever που άρχισαν να καταγράφονται μετεωρολογικά στοιχεία! Πιο συγκεκριμένες πληροφορίες για τον μήνα που διανύουμε δεν βρήκα, ίσως γιατί δεν έχει τελειώσει ακόμα. Αλλά και πάλι αναρωτιέμαι, αν έχουμε στοιχεία μόνο για 160 χρόνια για το κλίμα ενός πλανήτη που υπάρχει δισεκατομμύρια χρόνια, πως μπορούμε να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα για κλιματική αλλαγή?
Πάντως η πρόγνωση του καιρού για την επόμενη εβδομάδα δεν είναι και πολύ αισιόδοξη και μάλλον κρύο και βροχούλα θα αργήσουμε να δούμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: